home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Nepál súrne potrebuje pomoc

Tisíce mŕtvych a zranených. Počet obetí sobotňajšieho zemetrasenia v Nepále presiahol 3200, viac ako dvojnásobok ľudí utrpelo rôzne zranenia. V krajine je nedostatok jedla, pitnej vody a zdravotnej starostlivosti. Na zmiernenie následkov nešťastia vyhlasuje Nadácia Integra VEREJNÚ ZBIERKU pre Nepál.

nepal_zemetrasenieZemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktorého epicentrum ležalo západne od hlavného mesta Káthmandu, bolo najhorším v krajine za posledných 80 rokov. Pochovalo tisícky ľudí, zrovnalo so zemou veľa stavieb, domov, pripravilo obyvateľov  o strechu nad hlavou. V krajine je chaos, tí, čo prežili, utekajú zo svojich domovov v strachu pred ďalšími otrasmi.

nepal_zemetrasenie1V postihnutej oblasti je akútna potreba zabezpečiť zdravotnícku pomoc, poskytnúť ľuďom jedlo a pitnú vodu. Krajine hrozí hlad, epidémie. Nemocnice sú preplnené a nemôžu prijímať nových pacientov, ľudí ošetrujú v provizórnych stanoch alebo vonku. Do krajiny už postupne prichádzajú záchranárske tímy z celého sveta, vrátane humanitárnych organizácií, s ktorými spolupracuje Integra. Do postihnutých oblastí posielajú prvých 10-tisíc balíčkov prvej pomoci, ktoré by mali pokryť potreby na lieky a zdravotnícky materiál na tri mesiace.

V súvislosti s katastrofou vyhlasujeme

verejnú zbierku na pomoc obetiam v Nepále.

Svoje príspevky posielajte na číslo účtu 262 103 0842/1100,

variabilný symbol 997,

do poznámky napíšte Nepal.

nepal_zemetrasenie3Vyzbierané peniaze pošleme našej partnerskej humanitárnej organizácii MedAir, ktorá má na mieste záchranné tímy a rieši všetky praktické otázky. MedAir rovnako ako Nadácia Integra, je členom medzinárodnej Aliancie Integral, ktorá sa zapája do humanitárnych aktivít na celom svete.

Zdroj: http://goo.gl/gSqJ4D

 

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.