home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Zbierka pre projekt Rómske lavičky

Túto nedeľu budeme venujeme zbierku OZ Otcov dom na projekt Rómske lavičky. Funguje v nej Oto Šipoš, ktorého pamätníci poznajú, je to známy človek, ktorý robí dobrú službu medzi rómskymi ľuďmi.

Projekt sa uskutoční v Žehre a zapojí sa doň 8 ľudí – 6 mužov a 2 ženy. Celý projekt bude trvať od apríla do júna 2017. Je to 8 stretnutí, 8 dní po 8 hodín. Ľudia ktorí budú zapojení do projektu za svoju prácu,kde sa budu zároveň aj učiť remeslu a zručnostiam (betonóvanie, murovanie, sieťkovanie, obkladanie, brúsenie, natieranie dosiek,l akovanie) dostanú darčekové poukazy na jedlo do Kauflandu. Mzda pre ľudí je 2.-eurá na hodinu.

S projektom Rómske lavičky sme oslovili desiatky starostov obcí a aj miest a vďaka Bohu ho príjmajú veľmi pozitívne. Okrem úžitku lavičiek na sedenie, práce, je tu aj evanjelizačný rozmer, nakoľko môžeme ľuďom cez tento čas svedčiť a mať osobný vzťah s ľuďmi, poskytnuť pomoc pri hľadaní práce…

Keby sa nám podarilo tento projekt uskutočniť v 5 obciach na Slovensku, kde sú Rómovia, mohli by sme aspoň 40 ľuďom čiastočne finančne pomôcť, ale hlavne priniesť k nim evanjelium. Preto oslovujeme zbory s prosbou o pomoc.

Vybudovanie jednej lavičky so všetkými nákladmi (materiál,doprava,občerstvenie,mzda) je 196.-eur.Naša predstava je vybudovať v obci 8-10 lavičiek, takže do projektu by sa mohlo zapojiť 8 ľudí.

Ak vás tento projekt zaujal a rozhodli by ste sa ho aj podporiť budeme veľmi vďační.

Naša adresa: Občianske združenie Otcov dom,Jahodná 219/20,925 23 Jelka,
Bankové spojenie: FIO Banka a.s. SK 95 8330 0000 0020 0039 9022

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.