home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Natália na misii

1891243_10202466628099349_1615757723_nAhojte doma :)

Malé predstavenie pre tých, ktorým je moja tvár neznáma :) Som Natália z Partizánskeho a v Radostnom Srdci som sa začala objavovať pred 7 rokmi, keď som ako 14-ročná prijala Pána na Tábore Levitov, kde ma pozvala Ester. Posledných 5 rokov trávim hlavne v Británií, kde práve končím tretí ročník medicíny.

Tábory Levitov a zbor u nás doma mi ukázali potrebu zdieľať Pána s inými a toto leto sa mi otvorili dvere na mesačný pobyt v severnej Ugande (30 Jún-31 Júl), kde budem v skupine piatich mladých ľudí pomáhať rodine misionárov, ktorí tam žijú a pracujú s miestnou komunitou už niekoľko rokov. Aj keď sa tam väčšina obyvateľstva hlási ku kresťanstvu, hovorí sa že viera v Boha je tam veľmi široká ale málo hlboká a napríklad 25% domácich stále chodí ku čarodejníkom po rady a liečenie, alebo dokonca obety zvierat aby sa im darilo! Ako dobrovoľníci budeme vrámci tohto projektu pomáhať misionárom so službou miestnym, hlavne deťom a sirotám, ako aj HIV-pozitívnym ženám v zbore budeme zdieľať naše svedectvá a viesť rôzne workshopy. Popritom sa budeme snažiť venovať “development work” – pomáhať s praktickými projektami cez ktoré si môže miestna komunita privirobiť, ale potrebujú pomôcť s ich štartom a propagáciou.

Bolo by úplne úžasné keby ste sa mohli ku mne pridať s modlitbami za tento čas v Afrike – ako tím mladých, ktorí sa vôbec nepoznajú, naozaj potrebujeme jednotu od Pána a fyzickú, psychickú a hlavne duchovnú silu. Taktiež ideme do veľmi exotickej oblasti, z ktorej by sme si ale neradi odniesli exotické infekčné suveníry  :) A prosím aj o modlitby o hosťovskú rodinu misionárov, a obrovskú vďaku za ich ochotu nás prijať a ukazovať nám ako žiť a pracovať pre Pána v ťažkých podmienkach vo veľmi odlišnej kultúre.

Ďakujem a budem na vás myslieť počas táborov :)

Martin Pesko píše,

júl 8, 2015 @ 11:23

Natália žehnám ti a modlím sa o ochranu , múdrosť i pokoru a priazeň na celý tvoj pobyt v Afrike. Je vzácne pre Boha, to čo tam pre Neho robíš. PAN s Tebou vzácna sestra v Kristovi. :-)

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.