home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Pomoc utečencom

Tento štvrtok sme sa boli zase pozrieť do utečeneckých táborov v Rakúsku. 
01Naďalej prebieha zbierka
1/ oblečenie, školské potreby, trvalé potraviny do skladu v škôlke
2/ financie na číslo účtu: 2661080027/1100 Var. Symbol: 7007 
3/ doborovoľníctvo – ak sa chcete ísť zapojiť osobne, ozvite sa Beky

Posádka: Z BA Braňo, Lubo a ja (Rebeka) v jednom aute. Z Hlohovca Tomáš Barek s Paťom, Nikolkou a Edom v dvoch veľkých skriňových autách do plna napchatých veľkým množstvom vecí.

Najprv sme sa vybrali do Viedne k Sahirovi.  Utečenci z Dusika štadiónu kde sme boli naposledy boli rozdelení – rodiny s deťmi boli presťahované na viacero miest. My sme navštívili dve z nich priamo v centre Viedne.  Dobrá správa je, že všetky deti už chodia do školy a rodičia sa zúčastňujú jazykových kurzov. Postupne sa snažia nájsť všetkým, ktorí dostanú azyl bývanie.

Odovzdali sme všetky vyzbierané veci – deky , oblečenie, školské pomôcky (ktorým sa veľmi tešili) a taktiež peniaze aj jedlo.

Ďalej sme navštívili aj Traiskirchene kde sa poznáme s Emricom z organizácie TWO. Tu sme pomohli  postaviť stan pre jedáleň.

Možnosti ďalšej spolupráce sú:

  1. Chodiť do Viedne tráviť voľný čas s deťmi utečencov, vymýšľať pre ne program, vziať ich von atď. Táto možnosť je na tomto mieste len do mája.
  2. Chodiť do Traiskirchenu v čase 11-16:00 pomáhať navariť stravu, vydávať ju a upratať. Je tu možnosť spoznať sa, spriateliť a poslúžiť.

030405Zbierka prebieha ďalej. Finančne môžete prispieť v KC do nádoby na to určenej. Veci zbierame hore v sklade v priestoroch škôlky.

O možnosti zapojiť sa osobne budeme informovať v priebehu najbližšej doby.

06Ďakujeme za všetky veci a peniaze , ktoré sme mohli odovzdať. Boli veľkým požehnaním. Bolo ich veľa -najmä z Hlohovca (viď fotka) a Sahir povedal, že je to pre celý jeden tábor ☺

Beky

 

5a píše,

február 17, 2016 @ 7:25

Ďakujeme za správy. Znie to veľmi dobre. Teším sa, že sa situácia hýbe, veci postupujú. Vďaka, Pane.
Takže zbierame ďalej. Sú nejaké upresnenia, čo zbierame?
Peniaze, potraviny a školské potreby sa zídu vždy.
Oblečenie tiež?

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.