home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Zasnežené BTC

29012010190 (Large)-1.jpg28012010157 (Large).jpg29012010172 (Large).jpg

Koniec Januára už tradične patrí BTC. Téma nadmieru dôležitá, pritiahla z našich končín viac poslucháčov ako obyčajne. Bratia zo Zlatých Moraviec mali premiéru. Veľmi sme sa   z ich  prítomnosti tešili. Mám pocit, že ďalšie stretnutie na Domaši bude aj s ich účasťou. Priniesli sme záznam, aby sme sa mohli podeliť s vami a otvoriť diskusiu. Poďakovanie patrí aj Štefanovi, ktorý nám dovolil uverejniť a používať tieto vyučovania.

Hlavná téma- ,,Služobník vo vízií.“

,,Dôležitosť vízie“- prvá časť,  Štefan Horn.

[audio:http://mp3.radostnesrdce.sk/kazne/100129s_horn_dolezitost_vizie1.mp3]
(stiahnúť)

,,Dôležitosť vízie“ – druhá časť, Štefan Horn.

[audio:http://mp3.radostnesrdce.sk/kazne/100129s_horn_dolezitost_vizie2a.mp3]          (stihnúť)

,,Aké dôležité je mať víziu“- Štefan Horn.

[audio:http://mp3.radostnesrdce.sk/kazne/100129s_horn_ake_dvolezite_je_mat_viziu3.mp3]

(stihnúť)

,,Moc evanielia“- Štefan Horn

[audio:http://mp3.radostnesrdce.sk/kazne/100129s_horn__moc_evanielia4a.mp3]
(stiahnúť)

Peter a Andrejka Š. píše,

február 1, 2010 @ 22:43

Najprv som si ešte v robote vypočul len prvých pár minút. Teraz ležíme v posteli a s Andrejkou počúvame ešte kým vládzeme. Je to výborné, čo ten Štefan hovorí, naozaj výborné… Dnes už idem spať, ale budem hľadať čas, aby som si to vypočul celé.
Peťo ďakujeme, že si to sem umiestnil. Je fajn, že sa sem dá umiestniť zvukový záznam.
pa pa

manana píše,

február 2, 2010 @ 1:08

na BTC môžu chodiť iba chlapci?

5a píše,

február 2, 2010 @ 8:15

Mani, no a nie je to skvelé vidieť akčných našich chlapcov a mužov?

peter m píše,

február 2, 2010 @ 8:54

BTC (Biblické tréningové centrum) je pre dievčatá, a aj pre
mládež. Tešíme sa na vás. Tenisky a tepláky sú vo výbave povinné.

Crmka píše,

február 2, 2010 @ 12:59

Tiez chcem podakovat za nahravky na blogu, vyuzivam prilezitost a pocuvam kazdu. Toto slovo bolo myslene len pre vodcov, alebo kazdy z nas by mal prijat ci moze prijat viziu pre svoj zivot? Dik.

marina píše,

február 2, 2010 @ 14:41

Ahoj Janka, urcite je to pre kazdeho. Bez ciela moc toho nedokazeme – ved vies

Crmka píše,

február 2, 2010 @ 15:34

Dakujem

igor píše,

február 3, 2010 @ 0:40

ale aj vodcovia nemaju viziu sami pre seba, ale pre ludi, ktorych spajaju. Oslovilo ma najma, ze vizia, pre ktoru nie som ochotny aj zomriet, nestoji za to, aby som pre nu zil… Silne vyjadrenie, ale je to tak.

Je dolezite byt spojení vo vizii (povolani) od Pana pre zbor.mame spolocne poslanie a je dolezite zamerat sa.

Peter Š. píše,

február 3, 2010 @ 7:55

M

peter mekys píše,

február 3, 2010 @ 15:56

Pridal som druhú časť vyučovania. Tu sa Štefan zdôveril aj s jeho príbehom.
Ďakujem všetkým za komentáre, povzbudzujema to. Teším sa, že si to môžeme spolu vypočuť a uvažovať. Posunie nás to ďalej?

Dalibor píše,

február 4, 2010 @ 20:40

Vďaka Peťo za tieto Štefanove vyučovania, ktoré sa môžu dotýkať každého komu záleží na osobnom aj celozborovom živote s Pánom – Darcom vízií.
Jer 17,7. Požehnaný je muž, ktorý dúfa v Hospodina, ktorého nádejou je Hospodin. 8. Bude ako strom zasadený pri vode, zapustí korene pri potoku, nebojí sa, že príde horúčava; lístie mu ostáva zelené, ani v suchých rokoch nemá starosti a neprestajne rodí ovocie.
Text v dnešnom čítaní z Jeremiáša sa práve hodí k tomu čo káže Štefan.
Pán má vodu a drží aj kompas; my držme len Jeho smer.
Výborné, Vďaka Štefan.

gabika t píše,

február 5, 2010 @ 8:30

len tak mi napadlo ist na vasu stranku a ked tak citam tie komentare som z toho povzbudena. je uzasne vidiet alebo lepsie povedane citat ako sa bozie dotyka ludi. budte pozehnani.

Jana píše,

február 8, 2010 @ 20:07

velmi povzbudive, davajte na stranku aj dalsie kazania.je to velmi dobre.ta stranka je uzasna!!

peter mekys píše,

február 10, 2010 @ 13:05

Pridávam ďalšie vyučovanie. Prepáčte, trošku dlhšie mi to trvalo. Mám radosť že vám to môžem posúvať.

pete.m píše,

február 15, 2010 @ 14:48

Pridal som novú nahrávku.

igor píše,

február 16, 2010 @ 10:08

prave som dopocuval poslednu MP3 … a znovu mam horiace srdce :)

jozef balaz píše,

február 28, 2010 @ 12:16

malo to hlavu aj petu ale ja ako ma poznate som divny ako iste viete judas bol v zbore panovom jezis vedel co snim judas vykona keby ho poslal do skupiny jana krstitela &ko by sa naplnilo pismo lebo bozia vyzia bola aby jezis zomrel za hriesnych ako iste viete pan povedal nechal som si sedemdesiatich ktory nesklonili nohu pred balom z niekolko milionov izraila aleboh nezavrhol tie milionyaj ked boli akoby prekazkov bozia vizia je aby sme nasledovali slapaje pana jezisa a aby sme ak sme uprimneho srdcazistili ze ani jeden z nas nemoze zit zivot ako ho prezil pan jezis vsetci sme vuzase ako tak mohol zit chceme ho napodobnovat ale nemozme byt jezis ak je nase oko cierne cele telo je cierne ak pozeram na kohokolvek ciernym okom moje telo bude vzdi robyt prekazku takemu na koho hladi moje cierne oko jezisovo oko je nadherne veri v nadej tam gde niet nadeje nalomenej trstini nedolomi ale stoji pri tych ktorich nohy klesaju bereie ich na svoje ruky a on sam ich vnesie do svojej slavy toto som napisal preto aby ste neopustali svoje zbori abysme sy ctili svojich vodcov

hrnco píše,

február 28, 2010 @ 13:33

Jozef Balaz,
v tom mas pravdu, ze nevieme byt ako Jezis, lebo: Veď sa my všetci v mnohom prehrešujeme. (Jakub 3:2). Verim uz aj preto, ze Boh nezavrhne miliony v pomere s tisicmi. Jezis prisiel svet spasit = zachranit a nie odsudit ako je napisane. Neviem ci so ta pochopil, ale snad sa neprirovnavas k Judasovi. Tomu never, ze si ako Judas. Mozno som to len zle pochopil ako si to napisal.

Kluc dokonaleho bezhriesneho zivota je pre nas v zkrieseni. Ked nas Boh vzkriesi, tak uz nebudeme mat ziadosti tela, ktore nas tlacia do hriechu.

Rímskym 7:22-8:1 Podľa vnútorného človeka s radosťou súhlasím s Božím zákonom, ale vo svojich údoch vidím iný zákon, ktorý bojuje proti zákonu mojej mysle a zotročuje ma zákonom hriechu, čo je v mojich údoch. Biedny ja človek! Kto ma vytrhne z tohto tela smrti? Ale vďaka Bohu skrze Ježiša Krista, nášho Pána! A tak teda ja – ten istý – svojou mysľou slúžim zákonu Božiemu, telom však zákonu hriechu. Nieto teda teraz už odsúdenia tých, čo sú v Kristovi Ježišovi a nechodia podľa toho, ale podľa ducha.

Galatským 5:17  Lebo telo žiada proti duchu a duch proti telu; navzájom si odporujú, aby ste nerobili, čo by ste chceli.

2 Korintským 5:2  Lebo preto aj vzdycháme, túžobne si žiadajúc, aby sme si mohli obliecť svoj príbytok z neba,

1 Korintským 15:44  rozsieva sa telo telesné, vzkriesené je telo duchovné. Lebo ako je telesné telo, tak je aj duchovné.

1 Korintským 15:13  Veď ak nieto zmŕtvychvstania, ani Kristus nebol vzkriesený. A ak Kristus nebol vzkriesený, tak je prázdne naše kázanie, prázdna je aj vaša viera.

jozef balaz píše,

február 28, 2010 @ 19:01

hrncovi drahy priatel ja som to napisal aj v tom zmysle ze naozaj sa niededy citim ako judas ale ja na rozdiel od judasa poznam bozie milosrdenstvo ktore si myslim judasovi bolo skrite lebo keby ho vedel tak bi pana slavy nezradil ja som to hlavne myslel v tom zmysle ze mnohy hladaju co boh pre nich pripravil aku viziu akov cestov sa maju vibrat kam ma smerovat jch spolocenstvo alebo zbor alebo denominacia ja tvrdim ze jezis nic take nehladal on vedel ze prisiel plnit volu otcovu to mi potvrduju jeho slova ak je mozne odnim odomna tento kalich horkosti ale ak nie nech sa deje tvoja vola mi veriaci sme vychovavany uver a vsetko budes mat v poriadku budes stastny nebudes chudobny ale ja neverim takemu evanieliu ako dopsdli sluzobnici bozi od jezisa za posmech vyvrhelovia taky co nemaju domova pavol povedal ja viem byt hladnym ale aj sytim raz hore ale aj dole vsetko zvladnem v kristu jezisovi ale co mne najviac vadi ze svet nas akosi prestal nenavidiet ba dokonca sa mi zda ze zacina krestanstvo potlapkavat po pleci a zu my to zacina smrdiet ja nehovorim ze smrdia spolocenstva alebo denominacie ale krestanstvo ako by sa spriatelilo zo svetom ved je napisane ze priatelstvo zo svetom je nepriatelstvo naproti bohu dnes pochvaluju mnohych kazatelov ale ja viem ze proroci a kazatelia neboli ziadany lebo nehovorili z vlastneho ale co pan prikazal mnohi sa bali stretnut bozich muzov co sa to dnes deje ze ich vyhladavaju ja milujem svojho pastora ale sa aj bojim stretnutia snim lebo mi vzdy povedal pravdu do oci a to neni nikomu prijemne ale tak to ma byt bozi lud ma mat respekt pred bozimi sluzobnikmi dufam ze my rozumies ako som to myslel my nemusime hladat my sme nasli cestua je napisane ze na tej ceste ani hlupak nezbludi ak ho povedie jezis kristus ale ja som niekedy vedeny svojimi ziadostami preto hovorim ked padnes nelez ale sa postav lebo nie vsetci dojdeme vlastnov silov niektorich vovedie kristus

hrnco píše,

február 28, 2010 @ 23:26

nikto neprejde vo vlastnej sile ;) lepsie prejde tava cez ucho ihly ;)

Ale vsimni si, ze Jezis bol v oblube u Boha aj u ludi az do svojich 33 rokov. A pismo vravi: pokial je to mozne, majte zo vsetkymi pokoj.

jozef balaz píše,

marec 1, 2010 @ 14:06

amen tak je to ja len tolko ze ked citam pismo tak vidim tych bozich muzov ako sa im mnoho krat nechcelo ist hovorit v mene panovom vedeli co ich caka prenasledovanie z vonku aj z dnuka a predsa isli nie vzdy dobrovolne ale mnohy aj donuteny mocov bozov neviem ci my rozumies ale ja osobnemam skusenost pri stretnuti s panom ze sa stane nieco co prevrati vsetky moje plany

hrnco píše,

marec 1, 2010 @ 22:53

Jozo, ano rozumiem ti. Toto niektory ludia nepochopia na blogu, ale vazne sa mi stalo, ze Boh ma kopol do zadku. Kvoli tomu, ze som si sice sam v sebe myslel, ze sluzim, ale Boh mi hovoril ze mam niekde ist a nesiel som, lebo som si uz premyslel plan toho ako budem sluzit… tak ma kopol Boh do zadku smerom k ceste na ktoru som mal vykrocit, co ma presvedcilo, ze by som tam asi mal ist. Naozaj. A vysledok bol vyborny. Jeden chlapec vdaka tomu, ze som tam siel odovzdal Bohu svoj zivot.

Na jednej strane to vyzera aj trochu komicky, ale na druhej strane som velmi vdacny Bohu, ze ma pozehnal k tomu, aby som ho mohol posluchnut. Ved co je jeden kopanec proti jednemu zachranenemu k vecnemu zivotu ?!? ;)

jozef balaz píše,

marec 2, 2010 @ 13:37

ANO JE TO PRAVE TO NACO NAS PAN POVOLAL ABY AJ NADALEJ VYTRHOVAL Z PEKLA SVOJE DETI LEBO SME JEHO AJ KED PO PRESTUPENI ADAQMA SME SA STALI SLUZOBNIKMY DIABLA SME JEHO NAJVZACNEJSIE DIELO DIELO JEHO SRDCA JEMU PODOBNY JA STOJIM UZ DRUHI ROK NA JEDNOM MIESTE SICE SA SNAZIM AJ POMOCT SKUTKOM AJ BOZIM SLOVOM ALE TERAZ NEVIEM CI NEJDEM VLASTNOV SILOV ASPON MNE SA ZDA ZE JE TO TAK VED SOM OPUSTIL SVOJU RODINU AJ PO TELE AJ DUCHOVNU ABY SOM POSLUCHOLPANA A VOLAKO NIC SA NEDEJE JA VIEM ZE NIEKTORI BOZI MUZI CAKALI ROKY ALE JA NAOZAJ NEVIEM PAN STEBOV AJ CELYM ZBOROM

hrnco píše,

marec 2, 2010 @ 14:17

fu, ale na to si daj pozor. nechcem ta nijako posudzovat, ale tento vers poznas ?
1 Timoteovi 5:8  Ak sa niekto nestará o svojich, a najmä o domácich, zaprel vieru a je horší ako neveriaci.

… fakt nechcem posudzovat ta, len proste si myslim, ze Boh toto urcite nehovori, aby sme opustili rodiny. Teda ak niekoho Pan povola na nejaku misiu na par dni, tak to je ine ako opustit. Ked niekto ide aj na rok mozno aj dlhsie – niekde kde je to vela km od rodiny, ze sa nemozu stretavat. Lenze to uz musis ty vediet ako to je. Ja len dufam, ze sa o domacich staras.

Kazdy ma obcas chut si oddychnut a odist s myslim. Aj mna napadlo par krat ako by sa mi ulavilo. Lenze Pan mi pripomenul to slovo preto viem, ze s takymi myslienkami nie je dobre sa zaoberat ze pojdem prec a ze uvidi ako jej bude bezo mna a podobne. Ale fakt neviem ako to mas ty, len viem to, ze Boh ta povolal aby si sa staral o svojich.

jozef balaz píše,

marec 2, 2010 @ 21:09

no ja som celu svoju rodinu co sa tika manzelku aj deti zobral zo sebov mne aj zene prorokoval jeden bozi muz ze do roka opustime svoju rodinu to myslim bratov aj sestri po tele zatial sa plny vsetko co povedal ten bozi muz ani jedno jeho slovo zatial nepadlo na zem bez toho agy sa nestalo povedal my ze my budeme sa citit opusteny aj sa citime ale verim ze nie bohom ja nie som nijaky velky krestan som len mala ribycka vo velkom mori

hrnco píše,

marec 3, 2010 @ 8:30

aha :) tak diki, ze si to vysvetlil, lebo to vyzeralo ako nejaka katastrofa.. ;)

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.