home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Božie mlyny pomelú

Ahojte, veľmi vás pozdravujem. Skúsim aspoň trocha napísať, ako sa mám… Verím, že v doma je dobre. Mám tu takú školu života. Naše dni sú veľmi plné. Vstávame o siedmej ráno, každý niečo upratuje. Celým dňom sa tiahnu vyučovania a hodiny osobného štúdia. Vyučovania sú úžasné – zatiaľ sme mali skutky, knihu ester, homiletiku, kulty a herézy, tvorivá služba. Nachádzam tu veľa odpovedí a je úžasné môcť a musieť! tráviť čas v Božom slove. Deň začíname zhromaždením a končíme modlitbami a chválami. Trikrát týždenne máme trojhodinové “practicals”, čo znamená čokoľvek od umývania byciklov, cez prácu na záhrade až po čistenie žumpy. Seriózne! Máme veľmi prísne pravidlá – musíme byť dochviľní, večierka o jedenástej, nikde si nič nenechaj položené, žiadne online filmy, žiadne sťahovanie, laptop používaj iba v týchto hodinách, kamaráť sa so všetkými rovnako – žiadne skupinky… Po týždni som si povedala, okej prežila som tento tábor a teraz chcem ísť domov. Ale nie nie. Ešte veľa pýchy a človečiny vo mne musí umrieť. Oni sami sami hovoria, že IBTI každého pomele ako mlynček na mäso. IBTI je úžasné miesto, kam prichádzajú ľudia s túžbou odovzdať svoj život Bohu k službe. Mnohí sú veľmi chudobní a nemajú skoro nič. Učí ma to vďačnosti. Vysoká koncentrácia takýchto ľudí z rôznych krajín (Španielsko, Taliansko, Bulharsko, Belgicko, Francúzsko, Mexico, Sri Lanka, Pakistan, Malta…) robí dobrý vzduch. Ale ani najoddanejšia túžba ešte nerobí ľudí svätými. Preto je naše spolužitie stálym bojom. Navyše bývame všetci na jednom mieste – takže sa nikam neschováš. Je fascinujúce, koľko vecí sa človek nemôže naučiť iba tak doma pri čítaní knižky ale potrebuje spoločenstvo ľudí, ktorí mu pritom nastavujú zrkadlo. Veľa ku mne Pán hovorí – cez vyučovania aj cez obyčajný život. Predstavte si, že musíte tri hodiny luxovať izby. To som nikdy nerobila. A ešte sa ma pýtajú, či si to užívam. Cez to všetko mám rada chvíle keď som len Boh a ja. Vtedy som zlomená a viem, že ho môžem stále viac a viac milovať a spoznávať.

2011-09-25 13-50-33 (Medium).jpg2011-09-25 13-47-53 (Medium).jpg2011-09-25 13-45-57 (Medium).jpg1316437949306 (Medium).jpg1316590808103 (Medium).jpg2011-09-25 09-24-20 (Medium).jpg

A myslím na vás. Dnes mám reťazový pôst. V štvrtok sa rozhoduje o škôlke. Myslím na našich chorých. Veľmi vás pozdravujem.

boris píše,

september 26, 2011 @ 17:41

Mani, vidno ze nie si z tych co cuvaju… :) Boh ti da poznavat Jeho moc.
Vdaka ze sa modlis s nami aj tam. S laskou ta objimam aspon takto :)

5a píše,

september 27, 2011 @ 8:03

Myslíš, že sa môžeme nechať pomlieť Božími mlynmi aj tu doma alebo musíme aj my odísť za tebou alebo niekam, kde sa už nedá schovávať?

Nevyzerá to jednoducho, zdá sa to z každej strany tlak, ale napriek všetkému si uvedomujem, že to Božie nie je vždy to najpohodlnejšie a najpríjemnejšie, ako mi to niekedy tu doma pripadá. Nie je to zjavne tak, že ak cítim ľudský tlak, že už to nie je Božie.

Mani, ďakujem ti, píšeš o sebe, ale čítam v tom aj o nás, aj o mne. Skvelé, že si tu s nami, aj keď si ďaleko. Ľúbim ťa.

marina píše,

september 27, 2011 @ 10:27

Magduska velmo sa tesim co pises, je to ta hlboka skola – nech ti Pan da zakazdym vidiet ciel a zmysel. S laskou na teba myslime.
5ka ja som presvedcena, ze my mozeme mat presne take B.mlyny, len mame jednu „nevyhodu“ ze sa mozeme samy rozhodnut v tych beznych veciach a okolnostiach, ale Magduska sa asi prilis rozhodovat nemoze kedze je tam – jedine ze by odlisla z boja. Takze neodchadzajme z boja ani my!!!

anina píše,

september 29, 2011 @ 14:37

jaaj Mani Mani – ty si to tak trochu tusila aj predtym ze do coho ides, ci? Pripada mi ze si bola tak trochu pomleta uz pred odchodom….
Myslim na teba. Drz sa tam…Ž 16,8 :)

erije píše,

september 29, 2011 @ 16:15

Ahoj Manička,
velmi sa tesim že si tam
z toho velkého a tažkého puku bude nádherný kvet :)

renata píše,

september 29, 2011 @ 22:12

jeej, Mangduska, este pls pis … prezula som kazdu vetu a sytim sa :)) dnes som citala v prisloviach a myslela na teba a posielam ti: „Uvaľ na Hospodina svoje diela a tvoje úmysly sa zdaria.“ a modlim sa aby si „nadobudla múdrosť je to lepšie ako rýdze zlato, zadovážiť si rozumnosť je vzácnejšie ako striebro.“ alebo:
„Kto dbá na slovo, nachádza dobro, a kto dúfa v Hospodina, je blahoslavený.“
pozdravujem, objimam :)

denis píše,

október 1, 2011 @ 10:55

Vdaka Magda..krasne..dakujem Bohu za mlyny, ktore nas pomelú tak, že zlomia naše nároky, pohodlie, sebectvo, a všetko čo bráni Bohu cez nás tomuto svetu zjaviť, aký On je. Zial, malokedy sa mi ešte darí byť vďačný a verný, keď ma melú.. Ale už som hádam vyrástol z toho, hádzať veci na diabla..tak často vidím okolo seba Božie mlyny, a veľmi často vidím, ako sa im bránime.. Keď dovolíme Bohu, aby si ich použil, máme Pána bližšie ako predtým–prebýva v neprístupnom svetle a s tými, čo sú zlomeného srdca. Nech ti je Jeho prítomnosť blízko pri umývaní dlážok tak ako pri večerných chválach.

manana píše,

október 3, 2011 @ 8:33

Ahoj, ďakujem vám za povzbudenia. Je úžasné ostávať takto spolu. Dostávam veľa požehnania i cez ľudí, ktorí tu sú. Každý príbeh, ako Boh niekoho zavolal, aby ho nasledoval, je veľmi vzácny. Niektorí sú bohatí, iní veľmi chudobní. Ale majú ochotné a pokorné srdce a to je veľká lekcia. V stredu príde Bunty Bunce!!! Vďaka nej som vôbec tu. Pred rokmi len tak tak vyštudovala túto školu a nikto neveril, že z nej niečo bude. Ešteže to Boh s nami nevzdáva.

anina píše,

október 3, 2011 @ 16:19

Ahoj Magdi, vcera som pozerala nejaky dokument o Estonsku a myslela na teba… Teda – nielen vcera…. :)
Drz sa!

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.