home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

k modlitbám 24ky

IMG_1113

Niektorí ste to už čítali, niektorým som ostal dlžný Bekyn list. Ale všetci potrebujeme povzbudenie k modlitbám. A k vytrvalosti. igor

Drahý zbor!

Tak vám po nejakom čase zase píšem. Naposledy keď som sa v sobotu modlila svoju modlitebnú hodinku, Boh mi niečo pripomenul a tak vám to posúvam :).

Ako som sa modlila za naše témy, volala som na Boha prečo nevidíme viac odpovedí na naše modlitby. Nechápte ma zle. Som veľmi vďačná za to čo Pán robí a koľkých ľudí v reťazi už uzdravil. Ale všetci vieme že je toho viac, čo by sa mohlo diať. Keď čítam Skutky a viem že cez Ducha Svätého máme všetku túto autoritu k dispozícii, pýtam sa, prečo sa to nedeje?

Veľmi túžim aby sa cez naše modlitby ľudia uzdravovali. Aby sme ozaj boli svedectvom okoliu. atď. všetky tie ciele ktoré máme v reťazi. Túžim dokonca viac. Chcem vidieť ako náš zbor a mesto a krajina obživne a kresťania budú používať autoritu ktorá je im daná.

Hm. To je síce krásne a chceli by sme to všetci, ale prečo sa to nedeje? Vtedy mi začal Boh pripomínať staré známy pravdy. V Biblii čítame že tieto veci nám kresťanom náležia a budú. Je napísané že keď prosíme dostaneme, však?

Aj keď to niekedy nevidíme, našimi modlitbami meníme veci. V duchovnom svete robíme rozruch. Niektoré veci potrebujú vytrvalé modlitby dlhší čas. Niektoré veci idú zlomiť len pôstom a modlitbami (nie modlitbou). Boh nie je instantná polievka a ak cheme naozajstné jedlo musíme tomu dať čas. Tým nemyslím čakať roky že sa niečo stane. Myslím tým vytrvalé prímluvy. Niektoré víťazstvá vyžadujú dlhý boj. Vernosť, neúnavnosť. Boh pripravil všetko o čo prosíme. Musíme to len stiahnuť z neba.

Je to klopanie na dvere kým sa neotvoria, búšenie do kameňa kým sa nezlomí. Prímluva znamená zastať si do medzery medzi nebom a zemou a volať kým nenastane prielom. A niekedy nenastane hneď. Ale našimi modlitbami otvárame nebo aby raz v budúcnosti, možno mesiac neskôr, možno roky neskôr, alebo generáciu neskôr mohlo prísť to o čo prosíme. Preto neprestávajme, očakávajme a aj keď nevidíme pokračujme. Vediac že naše modlitby majú veľké odozvy v duchovnom svete.

Viem ako dlho sa už modlíme. Roky.  A chcem vám povedať že si nesmierne vážim vás ktorí sa verne modlíte takú dlhú dobu. Žehnám Vám nadmieru požehnania do vašich životov a rodín, Jeho povzbudenie, posilnenie a novú chuť do modlitieb, nový hlad.Nech žiadna frustrácia či beznádej nemá miesto.

Pripomínam si moju maminu ktorá sa s Gail verne modlila roky. A aj vďaka tomu začala neskôr reťaz modlitieb za ňu, ktorá pomohla už toľkým ľuďom.

Chcem byť tiež verná na modlitbách ako oni. Povzbudzujem aj vás. Buďme prímluvcovia. Za naše rodiny, za náš zbor, za našu krajinu… Buďme tí čo si zastanú do medzery a vyprosia prielom. Viem, že to už aj robíme.

Tak nám žehnám nech s novým očakávaním,s novou chuťou, nasadením a s vedomím že raz sa ovocie dostaví pokračujeme v boji. Teším sa na vás!

Beky (27.3.2015 22:47)

beata píše,

apríl 6, 2015 @ 9:51

Milá Beky, dakujem ti velmi, ze si nam to napisala. Specialne som to potrebovala takto hutne a vystizne pocut prave teraz. Som naozaj unavena a vysilena z roky trvajucich nevypocutych modlitieb. Citim sa neuzitocna a slaba. A teraz som si znova uvedomila, ze vlastne su vypocute, len vsetko chce svoj cas… Su zaevidovane, zaregistrovane, su na zozname, v zlatej nadobe…
Velmi ma to povzbudilo a znovu postavilo na nohy. Ani nevies, aku dobru infuzku som tvojim listom dostala…
Objimam ta na dialku a ozyvaj sa nam.

rebeka píše,

apríl 24, 2015 @ 22:11

Veľmi sa teším Beatka. Presne tak. Naše pocity bezcenných modlitieb, beznádeje, nemeniacej sa situácie su veľa krát nepriateľova taktika ako nas odradit.
Som rada že to bola pre teba infúzka. Takú infúzku možeme mať vždy ked ideme do Slova. Tam vždy nádejeme povzbudenie a nádej a pripomenie nám to pravdu.y na ktoré zabúdame.

Maj sa pekne!

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.