home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Pani Buntyful

Vždy ma zaujíma zákulisie života Božích ľudí. Preto som Bohu vďačná, že mi dal šancu zažiť s Bunty pár dní v Londýne. Nebolo to celkom jej domáce zákulisie, pretože sama Bunty hovorí, že jej domov je v lietadle a všade kde sa práve nachádza. Ale aj tak…

Bunty ma privítala na letisku správou, že nás čaká kázanie šoférovi autobusu. Počas čakania jej totiž vyklopil svoj životný príbeh, a ona mu vravela evanjelium a pozvala ho do vzťahu s Ježišom. S Bunty nikdy nie je nuda.

Ráno ma prebúdza Bunty ako sa modlí v jazykoch. Znie to ako hlboký nádych-výdych. Počas rannej sprchy má výborné stíšenie s Pánom. Bunty plánuje, avšak zmena programu nie je vyhradená. Kráčame ulicami a ona sa stále modlí v jazykoch alebo si spieva chvály. V každom rozhodnutí dá na Božie vnuknutie, radšej poslúchne, chce mať pokoj s Bohom. A je to nákazlivé…

V domácom zbore ju majú všetci radi a hádajú sa u koho bude bývať. Vyhral pastor mládeže, ktorý s Bunty kedysi tiež cestoval. Na kázni Bunty miestami zaspáva, ale čaká na „svoju“ vetu, ktorú potom každému rozpráva. Množí to, čo prijala.
Po mnohých rokoch Bunty navštevuje biblickú školu, na ktorej študovala. Staručkí učitelia ju počujú prvýkrát kázať. Je pre nich zázrakom, pretože oni neverili, že z nej niečo bude. Ešte, že Boh to s nami nikdy nevzdáva.

Vedie ma na svoje obľúbené miesto k moru, kde si od detstva chodí triediť myšlienky. Dnes je more mimoriadne kľudné, pripomína jazero. A Bunty je sklamaná, radšej rozbúrené more ako stojatú vodu. Radšej zažívať búrky, ktoré našu loďku povedú ďaleko, ako len pokojne sedieť s Bohom na jednom mieste.

Rozmýšľam, čo tu vlastne robím. Ale Bunty ma na skupinke predstaví ako svoju kamarátku zo zboru na Slovensku, ktorý je „on fire“ a uistí ma, že jej pozvanie bolo tiež Božím vnuknutím.

Pri lúčení som vždy trocha emo… Avšak viem, že odchádzam iná. V srdci mám novú piese

Fii píše,

november 15, 2009 @ 21:32

„pri luceni som vzdy trocha emo“… tiez zacinam mat nejake vnuknutia… :D
Aj ja by som chcel v tomto byt ako Bunty. Taky radikalnejsi pre Pana, vo vsetkom vidiac Jeho dielo, a jeho plan.

5a píše,

november 16, 2009 @ 7:33

Je super, keď ten každodenný život je ešte mocnejší ako kázanie. A to Bunty mala aj kázanie úžasne mocné. Dík, Mani.

crmka píše,

november 16, 2009 @ 8:51

No teda, to je uzasne, ale takto zit ako Bunty nikdy nedokazem, je prve, co ma napadlo, ale potom ma hned napadlo, co vsetko a vlastne vsetko dokaze Boh! A On je vo mne i ked som len takato nadoba :-), tak teda, co takto mu dat viac miesta, viac srdca, viac seba …

igor píše,

november 16, 2009 @ 13:59

Beata píše,

november 17, 2009 @ 19:32

Pekna reportaz, vdaka.

marina píše,

november 17, 2009 @ 21:37

magduska tak trochu viem o com to pises – stravila som s Bunty 1noc na summite a stacilo mi-jednak sme sa nasmiali a aj ked moja english je biedna, cez Boziu rec sme sa dohovorili. Mame doma aj jej zivotopis, tak sa na to tesim.

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.