home napíšte nám RSS home
Christiana - spoločenstvo kresťanov v Bratislave a Radostné srdce - spoločenstvo kresťanov v Partizánskom

Zborová hodina

hodinaĎakujem každému, kto prišiel na zborovú hodinu a posielam niekoľko vecí, na ktorých sme sa dohodli a o čom sme hovorili. Teším sa, že sme sa mohli rozprávať otvorene a v láske, to je veľmi vzácne a dôležité  :-) 

nedeľa 18. decembra
Bohoslužby doobeda nebudú – poobede sa pridáme k Vianočnej slávnosti spolu s DKC Ako doma v dome kultúry Dúbravka.

nedeľa 25. decembra
Bohoslužby v Christiane nebudú. Kto sa zúčastní domácej bohoslužby u Hroncových nech sa im ozve.

Silvester v Christiane bude :)

modlitebná služba
S vďakou sme ukončili sobotné 24ky a presúvame modlitby na štvrtok. Témy na modlitby sú na blogu. Modlíme sa spolu v Christiane alebo doma a môžeme sa zapísať na blog, aby sme o sebe vedeli.

chvály
Náš tím potrebuje povzbudiť a posilniť. Chýbajú nám stabilní členovia a hráči. Prebiehajú hodiny gitary, aby sa situácia zlepšila. Modlime sa za tím aj pomôžme našou chválou a nenechajme ich iba nás ťahať :)

naša misia
Hovorili sme spolu o možnostiach ako byť otvorenou cirkvou, ktorá víta nových ľudí. Konkrétne na príklade bohoslužieb vonku v stane počas teplých dní. Diskusia ostáva otvorená a hľadáme spoločnú cestu ďalej. Našimi otázkami bolo – čo robí bariéru a čo naopak víta, aké aktivity sú vhodné a aké nevhodné a aké správanie je otvorené a vítacie.

Niekoľko vecí, o ktorých sme hovorili:

Bariérou môže byť nedochvíľnosť, nepripravený program, náboženský slovník. Zišla by sa nám tabuľa pred vchodom a označenie, o čo ide. Môžeme nechávať vzadu voľné miesta, pre nových ľudí sú najprijateľnejšie. Môžeme podávať raňajky a mať bohoslužby pri stoloch. Oslovujúci by bol táborový formát s hrami, kvalitnou hudbou. Olsovil by aj zaujímavý životný príbeh. Netreba sa sústrediť na nových ľudí ale na zhromaždenie, aby návštevníci mali anonymitu, pocit, že nerušia. Bolo by fajn spraviť bránku v plote, aby bol dvor priamo dostupný. Môžeme vítať ľudí – ale prirodzene a nenásilne. Treba nehovoriť k ľuďom akoby tu už boli pred tým, ale prvýkrát. Môžeme sa nerozprávať iba so svojimi priateľmi. Dôležité je nestratiť Božiu prítomnosť. Slúžiť Bohu znamená aj slúžiť ľuďom okolo. Navrhli sme aj hľadať evanjelizačnú službu mimo nedele – napríklad alfa kurzy. Niektorí si nevedia predstaviť zhromaždenia vonku. Hlasná hudba by provokovala a treba zvážiť čas – doobeda možno nie je prístupné ľuďom. Ľudí priťahuje to, že sme s Pánom. Hlavne sa teraz modlime za rozhodnutie – nie je to iba pre mňa ale aj pre druhých.

Ďakujem každému kto prispel svojim pohľadom a teraz sa spolu budeme modliť a ďalej rozprávať. Verme, že Pán nám dá jasný smer a nadšenie pre Jeho dokonalý smer. Nech sa stane Jeho vôľa :)

Milan píše,

december 6, 2016 @ 8:19

Zborova hodina bola zakoncena asi takto: Dakujem Vam, ze sme sa mohli rozpravat v pokoji, i ked sme vyjadrili a poculi rozlicne myslienky, nazory… Mohli sme pocut o com premyslame, kde stojime, ako vidime, po com tuzime, ako porozumievame dianiu v zbore, v tele Kristovom, lebo navzajom sme si jeden druhemu udami. Hla, jake dobre a jake krasne, je to, ked prebyvaju bratia v svornosti, ked sa chceme a vieme hladat spolocne zist, hovorit, pocuvat, rozumiet. Tema bola, modlitby, chvaly, stan, Silvester… V skratke, bolo to velmi dobre. V detailoch, volanie Bozie. Kde si? Gen. 3:9
Budme spolocenstvo v ktorom ma kazdy jeden dolezity hlas,ktory je pocut, nezastupitelne miesto, poslanie, ako dobry vojak Jezisa Krista . Prajem Nam vsetkym, schopnost davat veci do poriadku, otvorene oci vidiet a hojne stretnutie pri najblizsej pozehnanej zborovej hodine… Umysly stoja, ked su podporene radou a mudrym riadenim ved vojnu.

S pozdravom obrazu povzbudenia podla, Pies. 2:11,12,
Lebo hla, zima pominula, prska presla, odisla. Kvety sa ukazuju po zemi, prisiel cas spevu, a hlas hrdlicky pocut v nasej zemi.

Pridaj komentár

Musíte sa logged in , ak chcete komentovať.